Magyarország – Tatai Fényes-forrás


Tata egy gyönyörű város, tele élettel, de a búvárok számára is tartogat szórakozási lehetőségeket. Akár télen is 18-23°C-os kristálytiszta vízben merülhetsz a tóban. A karsztvíz az aljzat felől tör be, olyan elképesztő látványt nyújt, mintha forrna a kvarchomok. A növényzet olyan akár egy dzsungel, színekkel és élettel teli. Pontyok, keszegek és egyéb édesvízi halakkal is találkozhatsz. Ugyan búvártanfolyam nyílt-vízi merüléseire a kis mélység miatt nem, de élménymerülésre annál inkább alkalmas a Tatai Fényes-forrás mind a 4 tava. A vízből kijőve egy fűtött vizű dézsában lehet átmelegedni, ha a hőmérsékleti viszonyok úgy alakulnak.

Búvártanfolyam ezen a helyszínen nem végezhető, de próbamerülésre van lehetőség, illetve a búvárkodás szerelmesei egy különleges búvárélménnyel gazdagodhatnak.

Következő merülés időpontja:

Jelenleg nem tervezünk Tatára merülést.

Nálunk bármelyik SZÉP kártyával rendezheted a merülés díját részben vagy egészben!

A napi program

A Tatai Fényes-forrásoknál találkozunk, rövid bemutatkozással egybekötött köszöntő után előkészítjük a felszereléseket, majd eligazítás után, végrehajtjuk a tervezett merüléseket a 4 merülhető tóban, a csapatot kisebb csoportokra osztjuk, így könnyebb együtt maradni még a rosszabb látótávolság esetén is. A merülések között színesíthetjük a napot bográcsozással, fűtött vizű dézsa használatával, tanösvény körbejárásával, szaunázással, napozással, beszélgetéssel vagy bármi egyéb szabadidős tevékenységgel, amit az időjárás megenged. Általában ez a nap a közösségi élményeké, a jó beszélgetések mellett néhány sör is elfogyhat, persze csak a merülések után és csak mértékkel, ha csak ha nem vezetsz utána autót.