Egyiptom – Brothers szigetek búvárszafari


Marsa Alamból (kivételes esetben Hurghadából) induló Brothers szigetek búvárszafarit elsősorban tapasztalt búvárok számára ajánljuk, legalább haladó búvár minősítéssel. A Brothers szigetek tulajdonképpen két mélytengeri korall oszlop csúcsa. Ez a két sziget mágnesként vonzza a nyílt vízi és a korallhoz kötődő halakat. Ki van téve a nyílt tengeri áramlatoknak, amely egy nagyon változatos korall populációt tart fent, így szinte minden oldalról lágy és kemény korallok borítják ezeket a zátonyokat. A nagyobbik sziget, a Big Brother körülbelül másfél kilométerre északra fekszik a kistestvérétől. Ez egy 400 méter hosszú, téglalap alakú sziget, mely könnyen azonosítható a brit uralom hagyatékaként fennmaradt viktoriánus stílusú világítótornyáról. A felszíntől a mélyebb vizekig, fantasztikus lágy és kemény korallok nőnek, ráadásul a mennyiségük sem csökken. Éppen ezért az élővilág rendkívül gazdag, gyakran találkozhatunk cápákkal is. A kisebbik sziget csupán méretében különbözik a nagy testvéréhez képest. A legfelső 30 méter lágy korallban rendkívül gazdag, emiatt olyan a zátony, mint egy nyüzsgő vízalatti halváros.

A doktorhalak, az unikornishalak és a sügérek (snapper) szinte megszámlálhatatlanul úszkálnak, hatalmas csillogó rajokban, csakúgy mint a nagy szigeten. A Big Brother zátony lélegzetelállító korallszirtje olyan különleges halak mozgásának színhelye, amivel ritkán találkozhat egy búvár. Számos cápafaj fellelhető ezen a területen. Láthatsz akár szürke szirti-, fehér foltú szirti-, pöröly- vagy tigriscápát is, de feltűnhet akár az búvárokra leginkább kíváncsi óceáni fehérfoltú cápa, vagyis a carcharhinus longimanus is.

A mélymerülő búvártanfolyam mellett, elvégezhető specialitás, a PADI enriched air, illetve az áramlatmerülés.

Következő búvárszafari időpontja:

Jelenleg még tervezzük a következő Brothers szigetek szafarit. Kérjük hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj e-mailt!

Miért jó választás a Brothers-szigetek búvárszafari?

 • Mert gyönyörű helyekre is eljuthatsz, olyanokra ahová másképp nem tudnál
 • Mert naponta háromszor-négyszer merülhetsz
 • Mert itt továbbképző tanfolyamok merüléseit megteheted
 • Mert nem kell a felszerelést hurcolnod, minden készen vár Rád
 • Mert egy szuper luxushajó kényeztetését is élvezheted a búvárkodás mellett
 • Mert az emlékek életed végéig megmaradnak
 • Mert kiléphetsz a komfortzónádból és új embereket ismerhetsz meg

Merülőhelyek:

 • Gotta Abu Ramada
 • Big Brother
 • Numidia hajóroncs
 • Aida
 • Small Brother
 • Middle reef
 • Salem Express
 • Panorama reef

Általános programterv

1. nap: Marsa Alamba (vagy Hurghadára) leggyakrabban charter járattal megyünk, ezután pedig túravezetőnk kíséretével, transzferrel a kikötőbe. Az étkezést, ahogy a szállást is mi biztosítjuk Neked a hajón. Ha szerencsénk van, akkor még aznap lehet check dive de akár több merülés is, azonban a légitársaságok módosíthatják az indulást, így nem tudjuk garantálni.
2-6. nap: Naponta 3 merülést biztosan végrehajtunk, de igyekszünk kielégíteni a búvárkodás utáni olthatatlan vágyadat, épp ezért az éjszakai (vagy naplementés) merüléssel együtt, naponta 4-szer búvárkodunk ott, ahol erre lehetőség van. Cápás merülőhelyeken csak a nappali merülések engedélyezettek. Az éjszakai merüléshez szükséges a lámpa is, amit hoznod kell magaddal, de ha nincs saját, természetesen az sem baj, hiszen lehetőséged van tőlünk bérelni.
7. nap: Reményeink szerint 1-2 merülés még belefér az időnkbe, ez azonban nem tőlünk, hanem a repülő menetrendjétől függ, ugyanis a repülést megelőző 24 órában már nem merülhetünk. Ez idő alatt szabadprogramok várnak Rád.
8. nap: Transzferrel utazunk a repülőtérre, majd onnan hazautazunk.

Egyéb programok

 • A merülések között megmártózhatsz a vízben, sznorkelezhetsz, vagy a búvártanfolyamok egyes nyílt vízi feladatait is megcsinálhatod, többek között a mentőbúvár tanfolyam mentési feladatait.
 • Persze nem kötelező merülni, választhatsz más programot is. Nézhetsz filmet a házimozi rendszeren, de társasozhatsz vagy beszélgethetsz a többiekkel, nézheted a végtelen tenger kékjét, napozhatsz vagy akár aludhatsz is.
 • A mélymerülő búvártanfolyam mellett számos specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, és az áramlatmerülés.
 • Esti program lehet akár beszélgetés vagy bulizás. Alkohol mértékkel fogyasztható, de a mértékegység inkább csak 2-3 pohár és ne 1 vödör legyen!

A http://lighthouse-1.com/hajonk/ címen megismerheted a Lighthouse Miracle-1 szafari hajót

Ellátás

 • A hajó 24 főt képes befogadni, összesen 12 db kényelmes kétágyas kabin vár majd a csapatra, melyek közül 3 kabin rendelkezik franciaággyal. Természetesen mind saját fürdőszobával és központi légkondicionálóval van ellátva. A kabinokat naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban, kérésre cseréli a személyzet.
 • All inclusive ellátás, napi háromszori étkezés biztosított svédasztalos formában. Ez magában foglalja a korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé (nescafé), tea és üdítő (általában Coca-Cola termékek) fogyasztást. A merülések között pedig szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.
 • A tisztálkodásra használható az édesvíz, azonban ez emberi fogyasztásra nem alkalmas.
 • A hajón helyi bor és csapolt sör kapható, aminek külön díja van, ezek az ellátásba nem tartozik bele.
 • Dúsított levegő (nitrox) töltés lehetséges (előzetes egyeztetés nélkül maximum EANx32).

Utazási információk

Útlevél: A hazautazás dátumától számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
Az útlevél másolatát 20 nappal az indulás előtt kell megküldeni az e- mail címünkre.

Repülőút és poggyász súlyok: Budapest-Egyiptom között körülbelül 3 óra 40 perc a repülési idő. A repülőtéren kell gyülekeznünk, minimum 120 perccel az indulás előtt. A légitársaságok eltérő súlyhatárokat állapítanak meg. A megengedett poggyász súly felett, a légitársaság extra költséget számolhat fel. A repülőjegy megvásárláskor informálunk a súlyhatárokról.

Vízum: A vízum gyakorlatilag egy hologramos matrica megvásárlását jelenti, amit az útlevélbe kell ragasztani. Általában az Egyiptomi reptéri hatóság ragasztja és pecsételi le, de Magyarországon is megvásárolható az Egyiptomi követségen (utolsó ára 25 USD/fő vagy 20 EUR/fő).

Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell biztosítással, a búvárkodás tevékenységre kiterjesztve.
Csapatunk a Diver Alert Network (DAN) biztosítását tudja kiterjeszteni a résztvevőkre, ennek árairól tájékoztatjuk jelentkezőinket.

Iratkozz fel az oldal alján található hírlevelünkre, vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!