Horvátország – Krk-sziget búvártúra


Krk-sziget egy sokoldalú sziget az Adrián, mely könnyen megközelíthető autóval és egy csodás hosszú hétvége tölthető el itt. A búvárkodás szempontjából parti és hajós merülésekre is szép számmal van lehetőség. A Punaton található búvárbázisról csak fel kell szállni a hajóra és már lehet is indulni a merülőhelyre. A parti merülésekhez kicsit ugyan utazni kell, de feledteti velünk a nem túl hideg és jó látótávolsággal megáldott parti merülőhely, ahol kis hajóroncsot is meg lehet nézni, sziklás falakat és sekélyebb részeket is találhatunk itt, így többféle búvártanfolyam nyílt-vízi merülése is teljesíthető itt. A búvárkodás után a városnézés újabb lehetőség a szórakozásra, éttermekben vagy sétával is eltölthető az idő, illetve szórakozóhelyet is talál az, akinek igénye van rá.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, hajóról merülés, szárazruhás orientáció.

Következő búvártúra időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk emailt! Jelenleg még tervezzük a következő búvártúrát Krk-szigetre.

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján), vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!

A búvártúra programja

Budapestről indulunk kisbusszal vagy személyautókkal, konvojban vagy külön, így mindenki megtalálja a számára legjobb módot az utazásra. Az útidő, ha nincs túl nagy forgalom akkor 5-6 óra. A búvártúra csütörtöktől vasárnapig tart, de csütörtökön csak az apartmanokat foglaljuk el, strandolunk és a búvárfelszereléseket helyezzük el a bázison. Nincs kőbe vésett program, de általában este kipihenjük az utazást és együtt vacsorázunk egy helyi étteremben, így a túrázók jobban megismerik egymást és a csapatot is.

Ha a munkahelyen nehezen megoldható a szabadság, az esetben csak egy pénteket kell kivenni és el lehet indulni munka után is. Azok akik késő este érkeznek természetesen ugyanúgy el tudják foglalni a szállásukat a segítségünkkel. Célszerű elintézni a bevásárlásokat másnapra, hogy ne reggel kelljen korábban felkelni. Aki szeretne előre csomagolhat szendvicseket, aki pedig nem, az a parti merülőhely közelében levő büfékben, éttermekben, illetve hajón az előre megrendelt ételt fogyaszthatja.

Péntek reggel a 9:00-kor van találkozó a bázison, aminek bemutatása után összerakjuk a búvárfelszereléseket, megtartjuk minden merülés előtt a szükséges eligazításokat és természetesen megejtjük a délelőtti, majd a délutáni parti merüléseket. Létszámtól függően parti vagy hajós merülésekre kerítünk sort már a tanulók számára is. A tanuló/vizsgázó búvárok merüléseivel kezdünk, majd azok kerülnek sorra, akik már végzett, tapasztalt búvárok.

Nagyjából 5-6 óra fele végzünk minden merüléssel, így együtt mehetünk vissza a szállásra. A helyi boltokban vásárolható meg az, amire szükség van. A vacsorát általában közösen költjük el egy étteremben, azután városnézésre invitálunk mindenkit, rövid idegenvezetéssel színezve a programot.

Szombat reggel valamivel korábban kezdünk, 8:30-kor találkozunk a bázison és a már ismert módon felszerelkezünk, majd eligazítás után végrehajtjuk a két utolsó vizsgamerülést a tanulókkal és a képzett búvárokkal együtt. Természetesen a két merülés között tartunk majd szünetet, pihenőt.

A merülések után az egész csapat újra összegyűlik a helyi étteremben és közösen megünnepeljük azokat, akik sikeresen teljesítették a vizsgamerüléseket és így búvárokká válnak. Az ünnepséghez a "búvárrá avatási szertartás" is hozzá tartozik, mely megalapozza a jó hangulatot. Túlzott alkohol fogyasztás esetén, a másnap reggeli merülésen való részvételt megtiltjuk!

Általában reggel, még indulás előtt ki kell pakolnunk az apartmanokból, de előfordul az is, hogy csak induláskor. A csomagokat a bázison tudjuk hagyni felügyelet mellett.
Vasárnap a 9:30-kor van találkozó a bázison. A tanulók ekkorra már teljesítették a követelményeket, így mindenki végzett búvárként, mindenképpen hajós merülésen vesz részt. Általában a dél és 1 óra között végzünk a merülésekkel, ezt követően a felszereléseket elmossuk, amennyire az idő engedi az odavitt búvárfelszerelést megszárítjuk, illetve visszaadjuk a bázisnak azt, amit onnan béreltünk. Egy közös ebéd következhet még a hazaindulás előtt, de innen már mindenki egyénileg eldönti, hogy mit szeretne.