Horvátország – Vis-sziget búvártúra


Szerezz búvár élményeket Vis-szigeten! A hajó- és repülőroncsok lebilincselő látványa és az élővilág együttese nyújt határtalan élményt a haladó búvároknak. Kezdők számára is ideális körülményeket biztosít a jó látótávolság, a part közelben is megtalálható halrajok, szépiák és polipok, valamint a víz is melegebb.
Vis-sziget Splittől 58 km-re délnyugatra fekszik, melynek partját a legszebbek között tartják számon. A népszerű sziget második legnagyobb települése Komiza, ahol a búvárbázis is található. A búvárok szerencséjére sokkal gazdagabb vízi élővilággal találkozhatunk, mint például az Isztrián. A sziget körül található merülőhelyek talán legnagyobb vonzereje, a rendkívül jó látótávolság, mely szinte a Vörös-tengerhez hasonlatos.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, hajóról merülés, szárazruhás orientáció.

Következő búvártúra időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk emailt! Jelenleg még tervezzük a következő Vis-sziget búvártúrát.

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján), vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!

A búvártúra programja

Budapestről indulunk, egészen Splitig, ahol komppal folytatjuk utunkat a Vis-szigetre, majd a komptól Komiza település felé vesszük az irányt, ahol a búvárbázis (dive center) található. A bázishoz közeli apartmanokban szállunk meg, így nem muszáj autót használni.

A kompozással kapcsolatos információk ezen a címen érhetőek el.

A búvártúra hasonlóan a többi Horvátországi túrához, 4 napos túraként is megállja a helyét, bár egy hosszú hétvége aligha elég. Nem csak azért mert az utazási idő hosszabb, mint az Isztriára, hanem mert a látnivalók, a sziget hangulata és a búvár kalandok is érdekesek. Azt a több mint 70 hajó- és repülő roncsot nem lehet ilyen rövid idő alatt megtekinteni.
Aki megteheti, annak erre a túrára érdemes akár 1 hetet is szánni, de ha csak 1-2 nappal lehet hosszabb, még azzal sem veszíthet az ember.

A merülések után, a jó hangulat a helyi éttermekben, vagy az egyik apartmanban, esetleg a búvárbázison folytatódik tovább.

A búvárbázis előtt lehetőség van egy check-dive-ra, ahol a helyes súlyozásra fordíthatunk időt, hogy közvetlenül a merülések előtt már ne kelljen.

Vizsgázó búvároknak kiváló a partközeli merülés, a 4 kötelező merülést követően, ami a kezdő búvár minősítés megszerzéséhez kell, még 1 hajós élményt is nyújtunk, melyeken a roncsok kisebb mélységből is megtekinthetőek.

Képzett búvárokkal 2 parti és 3 hajós merülést hajtunk végre, ahol falak és/vagy roncsok találhatóak. Extra merülési lehetőség lehet a B24-es repülő, a Vasillios, vagy a Tetti roncsa, a Deep Diver minősítéssel rendelkező búvárok számára.