Horvátország – Kaprije búvártúra


Kaprije egy kis sziget. Akár napi 3-4 merülés teljesíthető a partról vagy hajóról. Esténként szolid szórakozás, élménybeszámolók és beszélgetés, vagy séta is lehet a program. A szállás, a búvárbázis és a tengerpart is csak pár lépés egymástól. Nem kell felszerelést cipelni, nem kell autózni a szállástól a bázisra és nem kell bevásárlással bajlódni. Nem kell mást tenni, csak élvezni a merüléseket és a hosszú hétvége többi részét. Megismerhetsz sok érdekes embert, de pároddal kihasználhatjátok a szabadidőt romantikázásra is.
Azoknak is ideális, akik még nem végeztek tanfolyamot, de kedvet kaptak hozzá egy próbamerülés után. Az elméleti órák és a gyakorlat is megtartható a helyi bázison.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, hajóról merülés, és a mélymerülés.

Következő búvártúra időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk emailt! Jelenleg még tervezzük a következő Kaprije búvártúrát.

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján), vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!

A búvártúra programja

Budapestről indulunk kisbusszal vagy személyautókkal, konvojban vagy külön, így mindenki megtalálja a számára legjobb módot az utazásra. Az útidő, ha nincs túl nagy forgalom akkor 7-8 óra Sibenikig, ahol leparkoljuk a járműveket és kompra szállunk. A búvártúra csütörtöktől vasárnapig tart, de csütörtökön csak az apartmanokat foglaljuk el, bemutatjuk a búvárbázist és a szigetet is körbejárjuk, de akár strandolhatunk is. A búvárfelszereléseket célszerűen elhelyezzük a bázison, így másnapra elő lehet készíteni ezeket a merüléshez. Nincs kőbe vésett program, de általában este kipihenjük az utazást és együtt vacsorázunk a bázison, így a túrázók jobban megismerik egymást és a csapatot is. (reggeli és vacsora kérhető)

Péntek reggel a általában fél 8-kor kezdünk egy közös reggelivel a bázison. majd egy parti merüléssel kezdünk a vizsgázókkal, illetve hajós check-dive merülésre kerítünk sort a már képzett búvároknak. , megtartjuk minden merülés előtt a szükséges eligazításokat és természetesen megejtjük a délelőtti majd a délutáni parti merüléseket.

A merülések között és persze a merülések után is lehet a családdal időt tölteni, étteremben, vagy csak egy fagylaltozást, strandolást csinálni, esetleg szunyókálni egyet. Este a bázison közösen megvacsorázunk és közben átbeszéljük az átélt élményeket.

Szombat reggel is közös reggelivel kezdjük a napot, majd a pénteken megbeszélt sorrendben és módon felszerelkezünk, majd eligazítást tartunk a soron következő merülésről. A tanulókkal végrehajtjuk a két utolsó vizsgamerülést, de ezek már hajós merülések lesznek. Természetesen a két merülés között tartunk szünetet. A képzett búvárok is két hajós merülésre mennek el a közeli merülőhelyekre. Ezen alkalommal akár roncsbúvárkodni is lehet, a Francesca nevű roncson.

A merülések után az egész csapat újra összegyűlik és megünnepeljük azokat, akik sikeresen teljesítették a vizsgamerüléseket és így búvárokká válnak. Az ünnepséghez a búvár avatási "szertartás" is hozzá tartozik, mely megalapozza a jó hangulatot. Vacsorázni a bázison vagy étteremben is lehet. Természetesen alkohol fogyasztása megengedett, azonban csak mértékkel fogyasztva (a mértékegység nem az 1 vödör).

Reggel még indulás előtt ki kell pakolnunk az apartmanokból, de a csomagokat általában egy szobában összegyűjtve, vagy a bázison lehet hagyni.
Az új és "régi" búvárral együtt, hajós merülést csinálunk zárásként. A merülést követően a felszereléseket elmossuk, amennyire idő engedi megszárítjuk, visszaadjuk a bázisnak, amit onnan béreltünk. Mindig találunk módot egy zuhanyzásra a merülések és pakolás után, illetve egy ebédet is még a szigeten tudunk elkölteni. Vasárnap a 12 óra körül induló kompot kell elérni, hogy Sibenik felé vegyük az irányt (időszakonként változik a komp időrendje), ahol a csomagokat kocsiba tesszük és elindulunk hazafelé.