Horvátország – Kaprije búvártúra


Kaprije egy kis sziget. Akár napi 3-4 merülés teljesíthető a partról vagy hajóról. Esténként szolid szórakozás, élménybeszámolók és beszélgetés, vagy séta is lehet a program. A szállás, a búvárbázis és a tengerpart is csak pár lépés egymástól. Nem kell felszerelést cipelni, nem kell autózni az úticélok között és nem kell bevásárlással bajlódni. Nem kell mást tenni, csak élvezni a búvárkodást és a hosszú hétvége többi részét. Megismerhetsz sok érdekes embert, de pároddal kihasználhatjátok a szabadidőt romantikázásra is.
Azoknak is ideális, akik még nem végeztek tanfolyamot, de kedvet kaptak hozzá egy próbamerülés után. Az elméleti órák és a gyakorlat is megtartható a helyi bázison.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, hajóról merülés, és a mélymerülés.

Következő búvártúra időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt! Jelenleg még tervezzük a következő Kaprije búvártúrát.

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján), vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!

A búvártúra programja

Budapestről indulunk kisbusszal vagy személyautókkal, konvojban vagy külön, így mindenki megtalálja a számára legjobb módot az utazásra. Az útidő, ha nincs túl nagy forgalom akkor 7-8 óra Sibenikig, ahol leparkoljuk a járműveket és kompra szállunk. A búvártúra csütörtöktől vasárnapig tart, de az első napon csak az apartmanokat foglaljuk el, bemutatjuk a búvárbázist és a szigetet is körbejárjuk, de akár strandolhatunk is. A búvárfelszereléseket célszerűen elhelyezzük a bázison, így másnapra elő lehet készíteni ezeket a merüléshez. Nincs kőbe vésett program, de általában este kipihenjük az utazást és együtt vacsorázunk a bázison, így a túrázók jobban megismerik egymást és a csapatot is. (reggeli és vacsora kérhető)

Péntek reggel általában fél 8-kor kezdünk egy közös reggelivel a bázison. majd egy parti merüléssel kezdünk a vizsgázókkal, illetve hajós check-divera kerítünk sort a már képzett búvároknak. , megtartjuk minden merülés előtt a szükséges eligazításokat és természetesen megejtjük a délelőtti majd a délutáni parti merüléseket.

A merülések között és persze után is lehet a családdal időt tölteni, étteremben, vagy csak egy fagylaltozást, strandolást csinálni, esetleg szunyókálni egyet. Este a bázison közösen megvacsorázunk és közben átbeszéljük az átélt élményeket.

Szombat reggel is közös reggelivel kezdjük a napot, majd a pénteken megbeszélt sorrendben és módon felszerelkezünk, és eligazítást tartunk a soron következő merülésről. A tanulókkal végrehajtjuk a két utolsó vizsgamerülést, de ezek már nem partról, hanem hajóról történnek. Természetesen a két vizsgafeladat között tartunk szünetet. A képzett búvárok is kétszer merülnek, szintén hajóról a közeli merülőhelyeken. Ezen alkalommal akár roncsbúvárkodásra is van lehetőség, a Francesca nevű világháborús hajó maradványain.

Miután végeztünk, az egész csapat újra összegyűlik és megünnepeljük azokat, akik sikeresen teljesítették a vizsgamerüléseket és így búvárokká váltak. Az ünnepséghez a búvár avatási "szertartás" is hozzá tartozik, mely megalapozza a jó hangulatot. Vacsorázni a bázison vagy étteremben is lehet. Természetesen alkohol fogyasztása megengedett, azonban csak mértékkel fogyasztva (a mértékegység nem az 1 vödör).

Az új és "régi" búvárral együtt, hajós merülést tartunk zárásként. Ezt követően a felszereléseket elmossuk, amennyire idő engedi megszárítjuk, visszaadjuk a bázisnak, amit onnan béreltünk. Mindig találunk módot zuhanyzásra indulás előtt, illetve az ebédet is még a szigeten tudjuk elkölteni. Vasárnap a 12 óra körül induló kompot kell elérni, hogy Sibenik felé vegyük az irányt (időszakonként változik a komp menetrendje), ahol a csomagokat kocsiba tesszük és elindulunk hazafelé.