Egyiptom – Déli búvárszafari


A hajó a Hurghadai vagy Marsa Ghalebi kikötőből indul. A Vörös-tenger déli része kevésbé látogatott a távolság miatt, mint például az Északi roncs búvárszafari, éppen ezért kevesebb a hajó és ezáltal kevesebb búvárral lehet találkozni a merülőhelyeken. A látnivalók tekintetében ez mindenképp pozitívum, hiszen az élőlények kevésbé rejtőznek el előlünk. A lenyűgöző szépségű, színes korallzátonyok mentén a csillámló halrajok mellett találkozhatunk vörös anemónával, különböző rájákkal is, mint például a sasrája vagy ördögrája (manta). Nagy eséllyel merülhetünk óriásteknősökkel vagy akár dugonggal, vagyis a tengeri tehénnel is. A búvárszafari legdélebbi részen, Sattaya zátonynál szinte mindig találkozhatunk delfinekkel, de nem csak búvárként, hanem akár sznorkelezve is játszhatunk velük.
Az egyik legkedveltebb merülőhely ezen a túrán Elphinstone, ahol óceáni fehérfoltú cápával, vagyis longimanus-szal szinte minden alkalommal találkozunk, és néha pöröly- és szirti cápák is megmutatják magukat. Néhány helyen szárazföldre, pontosabban fogalmazva homokszigetekre lépve megtapasztalhatod majd, hogy milyen érzés a tenger közepén állni.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, hajóról merülés, mélymerülés, áramlatmerülés.

Következő búvárszafari időpontja:

Miért jó választás a Déli hajós búvárszafari?

 • Mert olyan helyekre juthatsz el, ahová másképpen nem tudsz
 • Mert intenzíven élheted át a búvárkodás élményét (napi 3-4 merüléssel)
 • Mert itt a kezdő vagy továbbképző tanfolyamok merüléseit is megteheted
 • Mert a merülésekhez nem kell felszerelést cipelned, minden készen vár
 • Mert a búvárkodás mellett egy luxushajó kényelmét is élvezheted teljes ellátással
 • Mert életed végéig őrizni fogod a búvártúrán átélt emlékeket
 • Mert szórakoztató, élvezetes és érdekes

Merülőhelyek:

 • Abu Dabab
 • Shaab Marsa Alam
 • Shaab Sharm
 • Abu Galawa Soraya
 • Sataya
 • Fury Shoal (Shaab Claudia)
 • Elphinstone

Általános programterv

1. nap: Utazás Hurghadára vagy Marsa Alamba repülővel, többnyire charter járattal. Érkezés után a túravezető kíséretével transzfer a hajóra. A hajó legtöbbször a Marsa Ghalebi kikötőből indul. Az étkezést és a szállást mi biztosítjuk számodra. Ha szerencsénk van és ideális időpontban érkezünk, akkor még aznap lehet egyet vagy akár többet is merülni. Sajnos a repülők indulásán a légitársaságok módosíthatnak, ezért garantálni nem tudjuk, hogy már az érkezés napján lehet búvárkodni.
2-6. nap: A fő program a búvárkodás, így az éjszakai vagy naplementés merüléssel együtt naponta akár 4 merülést is teljesíthetsz. Emellett 100 százalékban a kikapcsolódás a cél. Az éjszakai merüléshez saját búvárlámpával kell rendelkezned, ha esetleg nincsen saját lámpád, akkor természetesen bérelhetsz tőlünk is.
7. nap: Talán pár merülés még végrehajtható, de ez az repülő menetrendjétől függ, mivel a repülést megelőző 24 órában már sajnos nem merülünk. A fennmaradó időben napozhatsz, beszélgethetsz a többiekkel, természetesen a lényeg hogy kihasználd a pihenést. A kikötőbe érkezés után a várossal megismerkedhetsz, vásárolhatsz a helyi boltokban.
8. nap: transzferrel a repülőtérre megyünk, majd onnan hazautazunk.

Egyéb programok

 • A merülések között, ha a hajó áll, lehet fürdőzni, sznorizni, de akár búvártanfolyamok nyílt vízi feladatait csinálni. Például mentőbúvár tanfolyam mentési feladatait.
 • Ha esetleg nem lenne kedved merülni, természetesen nem kötelező. Akár filmezhetsz is a házimozi rendszeren, de társasjátékkal, activity-vel, olvasással, napozással, alvással vagy beszélgetéssel is töltheted az idődet. Ez a Te döntésed!
 • A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett számos specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például a mélymerülés, roncsmerülés, enriched air, áramlatmerülés, éjszakai merülés.
 • Esti program lehet akár beszélgetés vagy bulizás. Alkohol mértékkel fogyasztható, de a mértékegység inkább csak 2-3 pohár és ne 1 vödör legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján) és tájékozódj a búvártúra további részleteiről!

Ellátás

 • A hajó befogadó képessége 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin (3 kabin ezek közül franciaágyas) található a hajón, mind saját fürdőszobával és központi légkondicionálóval. A kabinokat naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban, kérésre cseréli a személyzet.
 • All-inclusive ellátás, azaz napi három svédasztalos étkezés, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé (nescafé), tea és üdítő (általában Coca-Cola termékek) fogyasztást tartalmazza. Az elkészített ételek finomak és jobb minőségűek, mint az átlagos, Egyiptomban kapható ételek.
 • A tisztálkodásra (nem fogyasztásra alkalmas) édesvíz használható.
 • A hajón helyi bor és csapolt sör kapható, aminek külön díja van, az ellátásba nem tartozik bele.
 • Dúsított levegő (nitrox) töltés lehetséges (max EANx32).

Utazási információk

Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább! Az indulás előtt 20 nappal meg kell küldeni e-mail címünkre az útlevél másolatát.

Repülőút és poggyász súlyok: A repülési idő Budapest és Marsa Alam között nagyságrendileg 3 óra 40 perc. A találkozó a reptéren lesz, a felszállás előtt legalább 2 órával. A légitársaságok súlyhatárai változóak. A megengedett poggyász súly felett, a légitársaság extra költséget számolhat fel. A repülőjegy megvásárlásakor tudunk információt adni a súlyhatárokról és az extra súly esetleges pótdíjairól.

Vízum: A vízum gyakorlatilag egy hologramos matrica megvásárlását jelenti, amit az útlevélbe kell ragasztani, általában az Egyiptomi reptéri hatóság ragasztja és pecsételi le, de Magyarországon is megvásárolható az Egyiptomi követségen (25 USD vagy 25 EUR személyenként).

Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell biztosítással, a búvárkodás tevékenységre kiterjesztve.
Csapatunk a Diver Alert Network (DAN) biztosítását tudja kiterjeszteni a résztvevőkre, ennek árairól tájékoztatjuk jelentkezőinket.