Egyiptom – Safaga – Marsa Alam búvárszafari


Hurghadából vagy Marsa Ghalebből induló szafarink igazán kalandos merülésekkel kecsegtet. Az átlagos mélység 10-30 méter között van, így a kezdő búvárok számára is ideális útvonal. Minden zátony egyedi jellemzőkkel rendelkezik, így az, hogy éppen melyik a legszebb függhet az évszaktól, az áramlásoktól, sőt még a napszaktól is. Az élővilág igen változatos, hiszen gyakran előfordul tüskés-, és sas rája, barrakuda, delfin, szirti cápa, teknős, mantarája és rengeteg egyéb más hal és korall faj. Ha jelentkezel, roncsmerülésre is lesz lehetőséged. A Salem Express roncson akár behatolásos roncsmerüléssel is búvárkodhatsz, a roncson kívül pedig meglátogatunk még a Gotta Abu Ramada, a Panorama, az Abu Kifan, a Shaab Shear, a Middle Reef és a Tobya Arbaa merülőhelyeket. Ezen az útvonalon a sekély és a mélyebb vízben is csodálatos élővilág vár Rád.

A kezdő és haladó búvártanfolyam mellett, specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például az enriched air, a roncsmerülés, a mélymerülés, vagy akár az áramlatmerülés.

Következő búvárszafari időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt! A következő Safaga - Marsa Alam búvárszafari szervezés alatt áll.

Miért jó választás a Safaga – Marsa Alam búvárszafari?

 • Mert olyan helyekre juthatsz el, ahová máshogy nem tudsz
 • Mert napi 3-4 merülés vár Rád, így intenzíven élheted át a búvárkodás élményét
 • Mert itt a kezdő vagy a továbbképző tanfolyamok merüléseit is végrehajthatod
 • Mert nem kell felszerelést cipelned, a tenger csak egy óriáslépésre van
 • Mert nem csak a búvárkodást, hanem egy luxushajó kényelmét is élvezheted, mindezt teljes ellátással
 • Mert az emlékeket örökre megőrzi az ember, így ezt a búvártúrát még az unokáidnak is mesélni fogod
 • Mert rendkívül szórakoztató és új embereket ismerhetsz meg

Merülőhelyek:

 • Salem Express
 • Gotta Abu Ramada
 • Panorama
 • Abu Kifan
 • Shaab Shear
 • Middle Reef
 • Tobya Arbaa

Általános programterv

1. nap: Repülővel utazunk el Egyiptomba charter vagy menetrend szerinti járattal. Túravezető kíséretével, transzfer a hajóra a Hurghadai vagy a Marsa Ghalebi kikötőbe. A szállást biztosítjuk számodra, illetve a teljes ellátás minden kényelmét is élvezheted, amint felszállunk a hajóra. Az első napon általában tudunk teljesíteni egy check-dive-ot, vagy akár több merülést is, de ez minden esetben az érkezés idejétől függ.
2-6. nap: A fő program természetesen a búvárkodás, ami azt jelenti, hogy naponta 4 merülés teljesíthető az éjszakai vagy naplementés merüléssel együtt. Az éjszakai merüléshez a búvárlámpát Neked kell biztosítani, amennyiben nem rendelkezel sajáttal, tőlünk tudsz bérelni az utazás előtt.
7. nap: Az idő függvényében talán lehetséges még, de ez inkább a menetrendtől függ, hiszen a repülést megelőző 24 órában már nem merülhetünk. A búvárkodás után főszerepet kap a lazulás és persze a rengeteg fénykép és videó összegyűjtése. Az utolsó merülés után a kikötőbe megyünk, ahol lesz lehetőséged szuvenírt vásárolni is.
8. nap: A kikötőből transzferrel megyünk a repülőtérre, majd onnan már csak hazafelé vesszük az irányt.

Egyéb programok

 • Előfordulhat, hogy nincs kedved merülni, ezt persze tiszteletben tartjuk. Helyette számos szabadon választható program közül választhatsz: társasozhatsz, kártyázhatsz, filmezhetsz, olvashatsz, beszélgethetsz vagy akár napozhatsz is, ha úgy tartja kedved. Ami csak jólesik.
 • A haladó és specialitás búvár képzések mellett a mentőbúvár vagy a merülésvezető tanfolyam feladatai is teljesíthetőek, mint például a fizikai alkalmasság (erőnlét) felmérése, mentési képességek fejlesztése, térképrajzolás, eligazítás megtartása a soron következő merülésekről, valamint egyéb szervezést igénylő tevékenységek.
 • A nap végén, vacsora közben vagy azután, amikor a csapat együtt van, jó hangulatban lehet átbeszélni az élményeket, akár egy pohár alkoholos vagy üdítőital társaságában. Alkohol mértékkel fogyasztható, hiszen másnap vár Rád a tenger!

A http://lighthouse-1.com/hajonk/ címen megismerheted a Lighthouse Miracle-1 szafari hajót

Ellátás

 • A szafarihajó 24 búvár számára nyújt lehetőséget, összesen 12 db komfortos kétágyas kabinnal rendelkezik, amelyek közül 3 franciaágyas. A kabinok mindegyike saját fürdőszobával rendelkezik és központi légkondicionálóval van ellátva. Ágyneműt, fürdőköntöst és törölközőket is adunk, így ezt nem kell hoznod magaddal. A kényelmedet szolgálja az is, hogy a törölközőt egyéni kérés alapján cseréli a személyzet.
 • All-inclusive ellátás, napi háromszori étkezés biztosított, svédasztalos formában. Korlátlanul ihatsz ásványvizet, nescafét, teát és üdítőket, de fogyaszthatsz a gyümölcstálakból, illetve különböző rágcsálnivalókból is kedvedre válogathatsz.
 • A tisztálkodásra édesvíz is használható, amely azonban nem alkalmas emberi fogyasztásra.
 • Az ellátásba nem tartozik bele a hajón kapható helyi bor és csapolt sör. Ezeknek külön díja van.
 • Dúsított levegő töltésre van lehetőség. Előzetes egyeztetés nélkül maximum EANx32 keveréket.

Utazási információk

Útlevél: A hazautazástól számítva, legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Az útlevél másolatát az utazást előtt 20 nappal kell megküldeni e-mail címünkre.

Repülőút és poggyász súlyok: Budapest és Egyiptom között körülbelül 3 óra 40 perc a repülési idő. Találkozó a reptéren lesz, az indulás előtt 2 órával, hogy legyen időnk becsekkolni. A légitársaságok poggyász súlyhatára változó. A poggyász súly átlépésével, a légitársaság extra költséget számolhat fel. A repülőjegy vásárláskor informálunk a súlyhatárokról.

Vízum: egy hologramos matrica, amit az útlevélbe kell ragasztani, általában az Egyiptomi reptéri hatóság ragasztja és pecsételi le, de Magyarországon is megvásárolható előre az Egyiptomi követségen (25 USD/fő).

Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell biztosítással, a búvárkodás tevékenységre kiterjesztve.
Búváriskolánk Diver Alert Network, vagyis a DAN Partnere, így búvárbiztosítás rajtunk keresztül is köthető.

Iratkozz fel hírlevelünkre (az oldal alján), vagy kérd részletes és egyedi árajánlatunkat a túrával kapcsolatban!