Egyiptom – Brothers-Daedalus-Elphinstone búvárszafari


Ez a három korallzátony a legizgalmasabb a Vörös-tenger egyiptomi részén. Mindegyik hosszúkás formájú, északi-déli tájolású, a meredek falaik több száz méter mélyre nyúlnak, melyeket platók színesítenek. A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó, de a különlegességük abban rejlik, hogy mindegyik zátony áramlatokkal teli, így a körülötte lévő élővilág is sokkal színesebb és gazdagabb a part menti zátonyokhoz képest. Ezen kívül a cápák szerelmesei itt nagyobb eséllyel találkoznak majd szirti-, pöröly- vagy egyéb cápafajokkal, mint például az óceáni fehérfoltú cápa (longimanus), de a Brothers-szigeteknél akár cetcápa és manta rája is beúszhat a kamerák elé. Brothers-Daedalus-Elphinestone búvárszafarit elsősorban tapasztalt búvárok számára ajánljuk, minimum haladó búvár minősítéssel.

Ezen a túrán teljesítheted a mélymerülés, az enriched air specialitások elméleti és nyílt vízi feladatait is.

Következő búvárszafari időpontja:

Hívj minket a 0670/250-3877-es telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt! A következő B-D-E búvárszafari szervezés alatt áll.

Miért jó választás a Brothers-Daedalus-Elphinstone búvárszafari?

 • Mert merülhetsz különböző cápafajokkal, ahogyan máshol nem tudnál
 • Mert naponta 3 merülésen is hódolhatsz a búvárkodásnak
 • Mert itt csak tapasztalt búvárok lesznek a környezetben
 • Mert a beöltözés után, csak egy óriás lépés kell, hogy a tengerben legyél
 • Mert a búvárkodáson felül élvezheted a szafari hajó minden kényelmét
 • Mert életed végéig őrizni fogod a búvártúrán átélt emlékeket
 • Mert szórakoztató, élvezetes, izgalmas és érdekes

Merülőhelyek:

 • Big Brother
 • Little Brother
 • Deadelus
 • Elphinstone
 • Abu Dabab Reefs

Általános programterv

1. nap: Egyiptomba repülővel utazunk, charter vagy menetrend szerinti járattal. Érkezéskor már várni fog a túravezető és a transzfer, ami a kikötőbe (Hurghada vagy Marsa Ghaleb) visz minket, ahol majd hajóra szállunk. Az első merülés check dive lesz, ami lehet akár az érkezés napján is. Garantálni sajnos nem tudjuk, hogy már az első nap fogunk búvárkodni, de közös érdekünk, hogy maximalizáljuk a minőségi merüléseket.
2-6. nap: A búvárkodás kapja a főszerepet, naponta 3 merülést tudunk végrehajtani. Az éjszakai merülésre ezen a búvárszafarin nincs lehetőség azokon a helyeken, ahol nincs kis mélységben aljzat, illetve a cápás helyeken sem megengedett.
7. nap: A repülést megelőző 24 órában már nem búvárkodhatunk, így ezen szabályok figyelembevételével lehet a túra utolsó merüléseit teljesíteni.
8. nap: Transzferrel a repülőtérre megyünk, majd onnan repülővel hazautazunk.

Egyéb programok

 • A merülések között, ha a hajó áll, lehet fürdőzni, sznorizni, de akár búvártanfolyamok nyílt-vízi feladatait csinálni. Például mentőbúvár tanfolyam mentési feladatait.
 • Ha esetleg nem lenne kedved merülni, természetesen nem kötelező. Filmet nézhetsz a házimozi rendszeren, de társasjátékkal, activity-vel, olvasással, napozással, alvással vagy beszélgetéssel is töltheted az idődet. Ez a Te döntésed!
 • A haladó búvártanfolyam mellett számos specialitás tanfolyam is elvégezhető, mint például a mélymerülés, enriched air, áramlatmerülés.
 • Esti program lehet akár beszélgetés vagy bulizás. Alkohol mértékkel fogyasztható, de a mértékegység inkább csak 2-3 pohár és ne 1 vödör legyen!

A http://lighthouse-1.com/hajonk/ címen megismerheted a Lighthouse Miracle-1 szafari hajót

Ellátás

 • A hajón maximum 24 utas tartózkodhat. Az utasokat 9 darab kétágyas, valamint 3 darab franciaágyas kabinban tudjuk elhelyezni kényelmesen. A beépített ruhásszekrények mellett, minden kabin saját fürdőszobával is rendelkezik. A központi légkondicionáló- és szellőzőrendszer is a kényelmet szolgálja. Minden utas számára biztosított a tiszta ágynemű, fürdőköntös és 2 db törölköző is. A törölközőket külön kérésre cseréli a személyzet. A tisztaságra nagyon ügyel a személyzet, a kabinokat is naponta takarítják.
 • All inclusive ellátás, napi háromszori étkezés biztosított svédasztalos formában. Ebédre és vacsorára több fogásos meleg ételt szolgálnak fel. Az ellátásba bele tartozik a korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé (nescafé), tea és üdítő (általában Coca-Cola termékek) fogyasztása. Uzsonnára hatalmas gyümölcsös tálakból lehet pótolni a vitaminokat. A hajón készített ételek igazán ízletesek, és az általános egyiptomi színvonaltól jobb minőségűek.
 • Az előállított édesvíz tisztálkodásra használható, de emberi fogyasztásra nem alkalmas. Fogmosáshoz palackozott tiszta víz áll rendelkezésre.
 • A hajón helyi bor és csapolt sör is kapható, de ezeknek külön díja van, az ellátásba nem tartozik bele.
 • Dúsított levegő (nitrox) töltés lehetséges (előzetes egyeztetés nélkül max. EANx32).

Utazási információk

Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább!
20 nappal az indulás előtt kell megküldeni e-mail címünkre az útlevél másolatát.

Budapest-Egyiptom útvonalon a repülés nagyjából 3 óra 40 percig tart. Gyülekező a repülőtéren, legalább 2 órával a repülő indulása előtt. Az esetleges túlsúly vásárlási lehetőségekről a repülőjegy vásárlásakor kérhetsz bővebb információt.

Vízum: A vízum gyakorlatilag egy hologramos matrica megvásárlását jelenti, amit az útlevélbe kell ragasztani, általában az Egyiptomi reptéri hatóság ragasztja és pecsételi le, de Magyarországon is megvásárolható az Egyiptomi követségen (utolsó ára 25 USD/fő vagy 20 EUR/fő).

Biztosítás: Minden résztvevőnek rendelkeznie kell biztosítással, a búvárkodás tevékenységre kiterjesztve.
Búváriskolánk a Diver Alert Network partnere. A DAN búvárbiztosításokról érdeklődj elérhetőségeinken.

Iratkozz fel a hírlevelünkre vagy kérj részletes árajánlatot a tanfolyamokkal, túrákkal kapcsolatban!