Miért jó búvárkodni? Mit is nyújt ez számunkra?

Az alábbi érvek meggyőzhetnek róla, hogy miért érdemes elvégezni egy kezdő búvártanfolyamot

A búvárkodás nem csak egy sport, hanem egy igencsak látványos és kiváló társasági élményt nyújtó szabadidős tevékenység.

Ha nem szereted az olyan nyaralást, ahol a napon fekvés kap főszerepet, akkor a búvárkodás Neked való lehet. Általában a tengerek és óceánok közelében keresünk pihenésre úticélt, hogy a fürdés vagy egyéb vízi sport is szerepet kapjon. Ha elmész egy-két hétre pihenni valami egzotikus helyre, egy idő után a városnézés lefáraszthat és esetleg nem is nyújt akkora élményt a harmadik nap után.

A búvárkodás egy lehetőség rá, hogy megszínesítsd a szabadságodat és ezzel egyidejűleg más szemszögből ismerheted meg a világot. Az egzotikus helyeken gazdagabb lehet az élővilág, mint máshol, de nem csak ezeken a helyeken vár Rád valami érdekes, valami nem mindennapi. Néhány helyen magasabb a víz hőmérséklete és az áramlatok tápanyagokkal is ellátják az élővilágot, esetleg halászattól védett az adott terület, máshol kissé üres, de a sziklás falak és az aljzat is mutatós.

Egy kezdő búvártanfolyam során megtanulod azokat az alapokat, amikkel már pároddal vagy barátaiddal tudtok merülni nyaraláskor. A búvártúrák és búvárszafarik során leginkább a búvárkodás a cél, a szervezéskor arra törekszünk, hogy minél több minőségi merülést végezzünk.

Földünk 70%-át víz borítja, így mindig lesz egy hajóroncs, zátony vagy különleges merülőhely, amit még nem láttál, nem fedeztél fel. Nem csak a látnivalókért érdemes merülni, hiszen a víz alatti szemétszedés, a vízek megtisztítása hasznos és a különböző nem odavaló tárgyak felhozatala is tartogathat izgalmakat, meglepő élményeket.

Remélem, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésedet és hamarosan kipróbálod a búvárkodást vagy egy kezdő búvártanfolyam tanulójaként köszönthetünk Téged.

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, Like-old Facebook oldalunkat és oszd meg a tartalmat másokkal is!