Búvár lettem. Most hogyan tovább?

Tedd az egész világot a nyaralóhelyeddé!

Remélhetőleg könnyen elsajátítottad a búvárkodás alapjait a PADI Open Water Diver képzésed során. Ez persze csak akkor lehetett könnyű, ha nem kapkodott az oktatód, nem sürgetett és hajszolt, hogy csináld már, hanem kellő türelemmel állt hozzád és rendesen elmagyarázott mindent, úgy hogy azt Te is megértsed. Mivel már képzett búvár vagy, a lehető legjobb amit tehetsz, hogy nem vársz túl sokat és keresel alkalmat a merülésre, hiszen azért is végezted el a kezdő búvártanfolyamot, hogy a bolygónk teljesen másik oldalát is láthasd. Azt az oldalát, ahol megtalálod egyszerre az izgalmat és nyugalmat, a kikapcsolódást és sportot, illetve ahol a felszínen eltöltött idődet egy jó társasággal töltheted el. (ajánlott cikk: mit nyújt számunkra a búvárkodás)
Egy baráti társaság, már-már család, aminek részese lehetsz vagy már azzá váltál. Ne feledd, ez egy új élet kezdete is lehet, hiszen mi is így kezdtük.


Túl vagy a vizsgamerüléseken, esetleg egy 3-4 napos búvártúrán merültél többször is, de még mindig van hova fejlődnöd, van még mit látnod. A legutóbbi merüléseid után, az agyad a pihenéssel sokat tanult, mondhatni "leülepedett" a tudás, mint az iszap Dorogon. Legközelebb, amikor víz alá merülsz, már valószínűleg nem is tartasz a merüléstől, nem új a felszerelés sem, sőt minden olyan mintha már ezer éve ezt csinálnád. Rutinszerű a merüléstervezés, már rengetegszer hallottad a bűvös "BRIEFING" kiáltást, kíváncsian mész az eligazításra, ahol a merülésvezető elmondja a tudnivalókat a merülőhelyről, átbeszélitek a jeleket, kialakulnak a merülőtársak, majd jön az összeszerelés és persze az elmaradhatatlan merülőtársi ellenőrzés, majd irány a víz alá. A merülés közben már sokkal könnyebben kezeled a mellényedet, tudod hogy mikor engedj ki, mikor fújj bele, egyenlítesz méterenként vagy gyakrabban és csak mosolyogsz a csutorával a szádban és élvezed a látványt...

Azt ajánljuk Neked, hogy először merülj hasonló környezetben, mint ahol eddig merültél, hogy még egy kis tapasztalatot gyűjts. Aztán merülj mindenhol ahol tudsz, használd ki a lehetőségeket! A következő 4-5 merülés például a következő Rovinji búvártúrán meghozza majd a kellő tapasztalatot ahhoz, hogy továbbléphess és ne csak a felső 18 méteres vízben úszkálj, hanem lejjebb is menj 18 méter alá. Ha szeretnél, előre is tanulhatsz és a haladó búvártanfolyam során elmerülhetsz az elméletben, majd 5 kalandmerülés keretében megízlelheted mi vár még Rád odalent (autó-, repülő- és persze hajóroncsok, változatosabb élővilág és új élmények). A búvártanfolyam keretében oktatói felügyelettel merülhetsz 18 méter alá, továbbfejlesztheted navigációs ismereteidet, megtanulsz csomókat kötni és választhatsz 3 kalandmerülést, melyek teljesítése után már haladó búvárrá is válsz. Kalandmerülésként felhozhatsz nem víz alá való tárgyakat, merülhetsz éjszaka, kipróbálhatod milyen áramlatban merülni. Biztosan megtalálod majd a számodra legvonzóbb merüléseket és akár tematikusan is kereshetsz, hiszen Egyiptomi Északi Roncsszafarin akár 5-6 roncsot is megnézhetsz egy hét alatt egy luxushajó kényelmét élvezve, teljes ellátással és még a felszereléssel sem kell bajlódnod. Nem kell Egyiptomig menni a roncsokért, sem a halakért, számos búvártúránkon átélheted ezeket a kalandokat.

Ha nem is szeretnél még haladó búvárrá válni, akkor is kipróbálhatod a dúsított levegő előnyeit, mely használata során kevésbé megterhelőnek fogod érezni a merülést és a fenékidődet is meghosszabbíthatod.

Bárhova is sodorjon Téged az élet, mi jó merüléseket és sok-sok élményt kívánunk Neked! Reméljük, hogy hamarosan csatlakozol hozzánk egy búvártúrára és együtt lehetünk részesei egy kalandnak!

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, Like-old Facebook oldalunkat és oszd meg a tartalmat másokkal is!