Átigazolás más búvároktatóhoz

Az idei évben több megkeresésünk volt, hogy egy máshol megkezdett búvártanfolyamot milyen módon lehet folytatni, befejezni a Scubaland Búváriskolában. Ebben a cikkben leírjuk az átigazolás menetét.

Mit tehetsz, ha elégedetlen vagy választott búvároktatóddal?

A PADI oktatási rendszere megengedi, hogy akármikor átigazolhass más búváriskolához, búvároktatóhoz – bárminemű indoklás nélkül. Az elméleti és az uszodai oktatás során, egy alapos PADI oktató dokumentálja a tanfolyam adott szakaszában elért eredményeket. Kérésedre (akkor is ha azt kérésedre hozza létre) az oktatónak a rendelkezésedre kell bocsátania a kitöltött  PADI tanfolyam átigazolás űrlapot. Az elért eredményeidet az oktató azonosítószámával és aláírásával leigazolva kell odaadnia Neked, melyből egyértelműen látszik, hogy hol tartasz, mit kell még teljesítened a búvártanfolyam befejezéséig.

Az átigazolás menete

Először is fel kell venned a kapcsolatot egy PADI oktatóval, aki számodra szimpatikus és át kell adnod a Te átigazolási papírodat. Az újonnan választott búvároktató köteles elfogadni az eredményeket, miután meggyőződött arról, hogy valós és aktív PADI tagsággal rendelkező oktató tanított Téged, azonban fel kell mérnie az elméleti tudásodat. Természetesen nem kell újra végigjárnod a búvártanfolyamot, de a tudásfelmérő teszt segítségével kiderülnek az esetleges hiányosságok, amit pótolni kell. Ezek után már mehetsz is az uszodába megtanulni az alapvető búvárkészségeket és vészhelyzeti eljárásokat, majd vizsgát tehetsz, hogy képzett PADI búvárrá válj.
Ha nem csak az elméleten, hanem a védett-vízi oktatáson is túl vagy az átigazoláskor, akkor a választott PADI oktatód fel fogja mérni a tudásodat védett-vízben, mely jelentheti azt is, hogy a vizsgamerülésed előtt kell merülnöd olyan nyílt-vízben, ahol védett-vízi körülmények vannak (például: leér a lábad, olyan nyugodt a környezet, ahol kényelmesen tudod a feladatokat átismételni az oktató közvetlen felügyeletével).

Más oktatási rendszerben megkezdett tanulmányok folytatása a PADI-nál

Ha esetleg elsőre nem a PADI-t választod, de idő közben úgy gondolod, jobb lenne mégis egy PADI rendszerű iskolában folytatni és befejezni, akkor erre is van lehetőséged. Más rendszereknek is lehetnek átigazolási űrlapjai, melyeket be lehet számítani, azonban a többféle rendszer, különböző eljárásait bonyolult lenne egy blogpostban leírni. Ha esetleg ilyen helyzetben vagy, hívj fel minket (+3670-250-3877), vagy írj nekünk emailt (info[kukac]scubaland[pont]hu)

Ajánlott cikk(ek):

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, Like-old Facebook oldalunkat és oszd meg a tartalmat másokkal is!