Újabb előrelépés a Scubaland Búváriskolában

Nem csak a hobbi búvároknak van lehetősége fejlődni, hanem mindenkinek. Újabb lépcsőfokkal kerültünk magasabbra a PADI ranglétrán, mellyel szélesítettük oktatható tanfolyamaink, tevékenységeink körét.

Előbb vagy utóbb, de mindenkinél eljön az az idő, hogy többet szeretne elérni annál, mint amit már elért. A fejlődéshez sok időt kell eltölteni tanulással és gyakorlással. Én mindig is a szakmai tudásom fejlesztésére törekedtem, ezért a tanulás folytonos. A sokéves oktatási tapasztalatom miatt nem volt különösebben nehéz feladatom, azonban az általam megtartott sok-sok elméleti óra, és persze a rengeteg uszodai foglalkozás, illetve a túrák meghatározták a szabadidőmet, amivel gazdálkodhattam. A napokban sikeresen elvégeztem az IDC Staff Instructor képzésemet, a PADI regisztráció is megtörtént, így már arra is lett lehetőségem, hogy IDC tréningek megtartásával, tanulási lehetőséget adjak, építő kritikával és tanácsokkal lássam el az oktató jelölteket az elmélet, a védett víz és a nyílt víz oktatási prezentációikról, ezzel elősegítve a felkészülést a segédoktató vagy oktató jelölteknek, illetve a továbbfejlődni vágyó instruktoroknak. A mentori szerepkör mellett, már önállóan tarthatok PADI Assistant Instructor képzéseket és minősíthetem a jelölteket, valamint asszisztálhatok több, instruktor szintű továbbképzésen is.

A kitűzött célok közül egyet teljesítettem, de így sem maradtam célok nélkül, mert ugye olyan nincs, hogy ne lehetne valamit jobbá, hatékonyabbá vagy szerethetőbbé tenni. Rövid és hosszú távú tervek is vannak szép számmal és a csapat dolgozik azon, hogy miénk legyen a világ legjobb PADI búváriskolája!

PADI szintek

A fejlődés útja az IDC Staff Instructor felé

A hivatásos búvárok már találkoztak az IDC kifejezéssel, de ez sokaknak nem mond többet egy jól csengő betűszónál.
Az IDC az Instructor Development Course rövidítése, ami valójában nem más, mint a PADI oktatóképző programja. Azok a PADI Divemasterek, akik szeretnének tovább fejlődni és PADI búvároktatóvá válni, az IDC során tanulják meg, hogy miként kell tanfolyamokat levezetni a leendő vagy akár a fejlődni vágyó búvároknak. Az IDC tehát a felkészülésre fókuszál, vagyis arra, hogy a jelölt hogyan lássa el az oktatói szerepkört. A programon való részvétel és sikeres teljesítése még nem jelenti azt, hogy valaki önálló oktató lehet. A jelöltek segédoktatókká, pontosabban PADI Assistant Instructor-okká válhatnak, ha ez a céljuk, de az önálló oktatói szint eléréséhez, az IDC után jelentkezni kell Instructor Examination-re, - rövid néven IE-re, - ahol az első önálló búvároktatói szint, az Open Water Scuba Instructor minősítés szerezhető meg.

Ajánlott cikk(ek):

Ha hasznosnak találtad a cikkünket, Like-old Facebook oldalunkat és oszd meg a tartalmat másokkal is!